Inlägget gjort

Pstq och Roffe Ruff på barrunda.


Ok, den här är rätt gammal, men vi är lite kassa på att hålla koll på hiphop-sidor här på Llama Lloyd. Kvällen har istället inneburit vår första kollektiva filmdejt då vi såg fina, lite dystra, The Future. Missade ni det kan vi ju muntra upp er med denna text där två hiphopare testar Göteborgs sunkhak.

”Första intrycket är en tjock, klibbig doft av blöt hund. Luften känns som sirap. Sex stycken världsmästare är närvarande. De är redan prata-högt-berusade. Högtalarna spelar Bridge Over Troubled Water. Det vetefaan.”

Läs hela artikeln på megalaser: PST/Q och Roffe Ruff på barrunda.

Inlägget gjort

Bob — Sylt, saft eller en riktigt god människa!

Inget är så jobbigt som när en kille är riktigt förkyld, det är ju vida känt. Och nu har min Llama Lloydiske vän Bob insjuknat och därför ett litet kort peppinlägg till din ära Bob!

Bob som saft och sylt (måste ju få in matkonceptet i inlägget) är ok men inte mer. Bob som vän däremot är en bättre investering. Inga konstiga tillsatser och väldigt god! En idéspruta med fina små upptåg som förgyller vardagen. Även smart, klok och som ett uppslagsverk när det kommer till film och musik. Lätt att gilla och ett bra tillbehör till all slags mat, med fördel bakverk.

Krya på dig!

 

Inlägget gjort

Mattias Alkberg, Lagerhuset den 11 nov

Kvällen började med en öl hemma. En duschöl. Visst är det gött att ta en öl i duschen? Varmt och kallt samtidigt efter en iskall cykeltur hem från jobbet. För att neutralisera det skållheta vattnet, kanske. Därefter nån öl till innan vi fick tummen ur och beställde pizza hos Johan. Jag vet mycket väl vad som händer om jag dricker innan kvällsmat: jag blir snorfull. Kanske var det så att jag undermedvetet valde denna approach när jag för första gången på tre veckor skulle träffa en dam som jag är olyckligt kär i. Taktiken verkade funka, jag kunde knappt koncentrera mig på spelningen som var lysande i de stunder jag kvicknade till. Oprofessionellt, yes sir. Men jag tror Matti förstår mig. Förlåt.

PS. Något mer nykter var min matintervju med densamme som jag gjorde häromdagen. Scrolla ner lite eller läs den här

Inlägget gjort

Matlagningstidsmusik. Musiktidslagning. Tidslagningsmusik.

Till något som jag praktiserade för många herrans år sedan (jag vet egentligen inte om det finns något minimiantal år för att slänga sig med det uttrycket), men det låter bra i berättarsammanhang tycker jag nog. Jo när jag då ägnade mig åt matlagning där det skulle tas tid vid olika tillfällen, exempelvis snabbmakaronkok så valde jag att lyssna på en 3 minuter lång (eller kort, beroende på hur man ser det) låt istället för att ställa äggklockan. Dels för att våran äggklocka aldrig ringde när tiden var slut,den slutade bara ticka, men även att det var ett tillfälle att lika gärna lyssna på en bra låt. Bonus är dessutom att matlagningstiden känns lite roligare, lite snabbare. Det krävs ju lite planering i form av att man behöver ta fram rätt låtar till rätt mat. En playlist till älgsteken behöver ju rimligtvis omfatta lite mer tid än just snabbmakaronkoket, om man nu inte föredrar en treminutersälgstek då vill säga. Har man lite för mkt tid i sitt liv som man inte riktigt vet vad man ska göra med så skulle man helt enkelt kunna ljudsätta hela kokböcker med en playlist för varje recept. Till och med skulle man kunna ta och ljudsätta i diverse kategorier. Ja det går ju att utveckla i oändlighet. Så tänker jag denna torsdag. Och med de orden är mitt första Llama Lloydiska blogginlägg klart.

Inlägget gjort

Mattias Alkberg pratar mat


Ett av årets bästa svenska skivor är Mattias Alkbergs Anarkist. Imorrn kommer han och spelar på Lagerhuset. Jag passade på att ställa honom några frågor igår morse. Om mat.

Just nu, vad vill du stoppa i pajhålet?
Cigg och kaffe. Fransk frukost.

Hur ser din rider* ut? Finns det nån mat eller är det bara alkohol?
Det är ett papper med, liksom, bokstäver på. Ibland ställer jag mat på den, exempelvis olika frukter och chipssorter. Ingen ketchup dock, aldrig i helvete att det är nån ketchup på ridern.

Om du ska bjuda hem nån på middag, vad bjuder du på då?
Äh, ingen kommer ändå, de är upptagna.

Nu är det snart dags för julbord, har du nån favorit bland överflödet?
Revbensspjäll, äppelmos, pulled pork.

Har du nåt recept du vill dela med dig av?
En dl havregryn, två dl vatten en nypa salt, ett snabbt svep med trollstaven: Voilà: Dillkött!

* En rider är helt enkelt listan på saker som ska finnas i en artists loge. The Xx har till exempel detta på sin: ”If it’s a Monday, Wednesday, Friday or Sunday there should be a bottle of rum, if it’s a Tuesday, Thursday or Saturday there should be a bottle of whiskey.”

Inlägget gjort

Erik Haag ftw!


”Hej, jag heter Erik Haag och jag kan inte låta bli att äta marsvin för licenspengar.” Kolla på SVT Play. Det är sjukt bra musik i Landet Brunsås för övrigt! Jag tycker dock det är en smula tjatigt när de använt ”Window” med The Album Leaf i tre av åtta program, men då det var en av låtarna jag blev av med oskulden till blir man ändå lite glad när den dyker upp.