​Vi tror på tillgång framför ägande

Vi förespråkar en konsumtion som förbrukar mindre naturresurser än dagens konsumtion. 

​Föreningen ämnar skapa dialog och samarbete mellan civilsamhället, offentlig sektor och privat sektor. Vi har tillsammans med Göteborgs stad utvecklat Smarta kartan där vi kartlagt verksamheter som sätter tillgång framför ägande. Vi jobbar även med föreläsningar och opinionsbildning. 

Blir du nyfiken på oss så är vår grupp på Facebook alltid en plats att träffa oss, vill du träffa oss över en kopp kaffe går det fint att kika förbi ordförande Robins kafé Llama Lloyd.

Vad vi gör

Smarta Kartan

Vårt största projekt är www.smartakartan.se som vi utvecklat tillsammans med Göteborgs stad. Vi har även hjälpt Malmö få igång smartakartanmalmo.se

Vill din kommun också ha en smart karta? Kontakta oss! 

Föreläsningar

Vi föreläser och hjälper till att starta upp smarta kartor landet över, här leder Jonathan Mattebo Persson en kartläggningsträff (MapJam) i Borås.

Utlåningsmärken

Keep it simple, stupid! Enklaste sättet att dela med sig är att helt enkelt informera om att du är villig att dela med dig! Därför har vi tagit fram utlåningsmärken du kan ladda ner och sätta på brevlådan. Läs mer här eller hämta ett ark på kafé Llama Lloyd.

Om oss

Den ideella föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg (KEG) grundades av Emma Öhrwall och Jonathan Mattebo Persson efter att de träffats i planeringen av Global Sharing Week. Det konstituerande årsmötet hölls i makerspacet Collaboratory i februari 2015.

Fortsätt läsa ”Om oss”

Kontakta oss

Gillar du att ringa, ringer du Jonathan Mattebo Persson på 070-010 90 80

Gillar du att maila mailar du Jonathan eller Robin.

Gillar du att dricka kaffe kommer du till Llama Lloyd och snackar med Robin.

Orgnr: 8024939434
Bankgiro: 5155-9839

Bli medlem

Läs igenom och godkänn föreningens stadgar innan du ansöker om medlemsskap.

Har du läst stadgarna?
Ja