No Cars Go GBG

INFORMATION

ANMÄLAN

Anmälan är nu stängd.

Sista anmälningsdag var den 5 augusti kl 23:59.
Anmälningsavgift: 0 kr

HUR FUNKAR DET?

No Cars Go GBG är ett motionslopp den sjunde augusti 2021 där arrangören Llama Lloyd försökt göra en halvmaraton-rutt med så få störande bilar som möjligt, något som visade sig vara väldigt svårt i Volvo City. Som vanligt fick det bli omvägar för att slippa bilarna så rutten blev 24 km istället för en vanlig halvmara på 21. 

Loppet startar och avslutas vid Flunsåsparken nära spårvagnshållplats Rambergsvallen. Dit tar du dig enklast med cykel eller kollektivtrafik. Google Maps LÄNK.

Loppet arrangeras givetvis utan bilar, utefter rutten kommer det finnas funktionärer på lastcyklar med vattendunkar och lite bananer så du ska orka hela sträckan. Eventuellt kommer vi ha en sjukvårdare på plats (maila robin@llamalloyd.se om du är sjuksköterska och vill volontära!)

Rutten kommer vara markerad, men vill du hellre ha en gpx-fil kan du ladda ner den HÄR.
Rutten finns även som Strava Route HÄR.

TIDTAGNING

För att kunna genomföra loppet behöver du ta tid själv.

Tidtagning sker med hjälp av en aktivitetsapp där jag rekommenderar Strava, men Run Keeper etc funkar också. Eller så använder du en aktivitetsklocka. Du startar och stoppar tiden själv, när du börjar och när du slutar. När du avslutat loppet behöver du registrera ditt resultat på mittlopp.se

Vidare instruktioner om hur du registrerar din tid och mer detaljerad information om loppet kommer på mail dagen innan loppet.

ANMÄL DIG 

ANMÄL DIG HÄR! 

Sista anmälningsdag är den 5 augusti kl 23:59.
Anmälningsavgift: 0 kr

SYFTE 

I många år har jag på cykelkulturkafé Llama Lloyd jobbat med att försöka få fler att välja cykeln som transportmedel då vi löser många problem av stadens problem med stillasittande, avgaser, plats för människor, inte parkering osv osv. Dock är jag lite för effektivt lagd för att vilja motionera sittandes så jag bränner hellre mina kalorier på mindre tid, således väljer jag cykeln för mina transportbehov och löpning för motion. Precis som med cyklister är fotgängare/löpare inte de prioriterade i massbilismens Göteborg och därför började jag under 2020 jobba fram en rutt mot massbilismen.

Jag har försökt lägga rutten där konflikterna med bilisterna blir så få som möjligt och i möjligaste mån välja obevakade övergångsställen så att bilisterna ska lämna företräde för oss, men det har inte riktigt gott överallt, jag tror det bara är ett övervakat övergångsställe, men där är det faktiskt bara busstrafik (Lindholmsallén). Vidare har jag valt rutten efter att visa på några av mina favoritsträckor, utefter Eriksbergs träbryggor och jag har under vintern sprungit mycket i Svarte mosse för att hitta den bästa rutten in i Hisingsparken och sedan tillbaka till startpunkten i Flunsåsparken. Mycket av rutten är på grus, främst andra delen, förutom de allra sista två kilometrarna då vi behöver springa på Gamla Björlandavägen för att hitta tillbaka till Flunsåsparken.

Spring för livet, akta dig för bilen!

ÖVRIG INFORMATION

De uppgifter du lämnar i samband med anmälan kan komma att användas vid framtida tävlingsinbjudningar från Llama Lloyd.

Namn, födelseår och lag kommer att presenteras i start- och resultatlistor som publiceras öppet på internet. 

Uppgifterna kommer ej att spridas vidare till tredje part. All personlig data och information hanteras enligt GDPR. 

KONTAKT

Vid frågor kontakta mig på:
robin@llamalloyd.se
070-200 94 84

SOCIALA MEDIER. 

Gå gärna med i Strava-klubben. Kanske är det du som lägger rutten till nästa års No Cars Go? Vore grymt kul om nån vill jobba fram en helt annan rutt och ta över nästa års arrangörsskap, kanske No Cars Go Vetlanda, vad vet jag? :)

Sprid gärna ordet:
Instagram: @nocarsgoGBG, hashtag: #nocarsgoGBG
Facebook event: facebook.com/events/412373923392326
Strava-event: strava.com/clubs/808465/group_events/885965
Strava-klubb: strava.com/clubs/nocarsgo

FAQ:
Kan jag få gpx-filen för sträckan?
Jepp. Höger-klicka och välj spara HÄR.

Kan jag köpa en t-shirt?
Nope, VIP-biljetterna, och med dem t-shirtsen är slut för i år! Kanske nästa år! Håll utkik!

Sprid gärna ordet på sociala medier:
Instagram: @nocarsgoGBG, hashtag: #nocarsgoGBG
Facebook event: facebook.com/events/412373923392326
Strava-event: strava.com/clubs/808465/group_events/885965
Strava-klubb: strava.com/clubs/nocarsgo